Hepsiburada Kolay İhracat Modeli Nedir?

Hepsiburada.com’dan 14.02.2019’da gönderilen mail içeriğidir.

Hep Birlikte Dünya’ya Açılıyoruz;

 

Türkiye’nin Hepsiburada‘sı olarak, sayısı 15.000’i aşan iş ortağımız ile birlikte Dünya’ya açılıyoruz.

Pazaryeri modelimizin gücünü kullanarak, siz değerli iş ortaklarımız ile birlikte, Türkiye’deki 25 milyondan fazla e-ticaret müşterisinin hayatını kolaylaştırmayı başardık.

Şimdi bir sonraki hedefimiz, hep birlikte Türkiye pazarını büyütürken, sınır ötesindeki pazarlara da açılmak. Türkiye’nin e-ticaret alanındaki gücünü ve ürünlerinin kalitesini sınır ötesine de ulaştırabilmek.

 

6 aylık çalışmanın sonucunda;

 

●     Arapça ve İngilizce olarak yeni web sitelerimiz ve uygulamalarımız yayına alındı.Sitelerimize aşağıdaki link lerden ulaşabilirsiniz. (Uygulamalarımız sadece yurtdışından indirilebilmektedir. Türkiye’den indirmeniz mümkün olmayacaktır.)

https://global.hepsiburada.com
https://arabia.hepsiburada.com

 

●     Ürünlerinizin Arapça ve İngilizce dillerine çevirilerini yaptık.

●     Hedef ülkelerden gelen siparişleri sizlere otomatik olarak düşürebileceğimiz yazılım altyapımızı geliştirdik.

●     Gebze depomuzda ihraç edilecek ürünlerin kalite kontrol işlemlerini ve yeniden paketlenmesini gerçekleştirdiğimiz Konsolidasyon merkezini kurduk.

●     Gümrükleme ve operasyon işlemlerinin yapılacağı altyapıları hazırladık.

●     Lojistik hizmetleri için gerekli entegrasyonları yaptık.

●     Arapça ve İngilizce dillerinde destek verecek müşteri hizmetleri ekiplerimizi kurduk.

●     Hedef ülkelerde işbirliktelikleri ve pazarlama çalışmalarımızı başlattık.

 

“Kolay İhracat” olarak adlandırdığımız iş modeli ile tüm iş ortaklarımızın ürünlerini Dünya’nın her yerine göndermeye hazırız.

 

Kolay İhracat Modeli nedir?

 

●     Dünya’nın her yerinden yabancı dildeki sitelerimize gelen müşteriler ürünlerinizi satın alabilir.Bunun için ürünlerinizin Hepsiburada da satışa açık olması yeterlidir.

●     Açık olan ürünlerinizin çevirileri tarafımızdan yapılır ve yabancı müşterilere sunulur.

●     Satın alınan ürünler ile ilgili detaylar mevcut Türkiye siparişlerinde olduğu gibi panelinize düşer.

●     Sipariş içerisinde yer alan ürünleri müşteriye değil, D-Market’e fatura ederek Gebze depomuza göndermeniz beklenir.

●     Gebze depomuza gelen ürünler tarafımızdan gümrük işlemleri yapılmak üzere depomuzda hazırlanır ve yola çıkarılır.

 

Kolay İhracat modelimiz ile merak edebileceğiniz ve öğrenmek isteyeceğiniz tüm soru ve detayları aşağıda sizler ile paylaşıyoruz.

 

Arap ülkeleri, Rusya, Ukrayna ve Türki Cumhuriyetler öncelikli olmak üzere belirlediğimiz büyüme hedefimiz ile, 1 milyar üzerinde nüfuslu pazarlarda Hepsiburada olarak yer almaya hazırız.

 

Artık Türk ürünlerinin ve ticaretinin kalitesini tüm Dünya’ya göstermenin zamanı.

Hepsiburada ile ürünlerimizi 1 Milyar nufüsa ürünlerimizi ulaştırma zamanı.

 

 

Hepsiburada Kolay İhracat Modeli

İhracat Öncesi – Hazırlık

 

Hepsiburada’da mağazam mevcut, Kolay İhracat için yeni bir mağaza açıp sözleşme yapmam gerekli mi?

– Yeni mağaza açmaya ve sözleşme yapmanıza gerek yok.

 

Ürün fiyatlarımız ve komisyon oranlarımız ne olacak?

– Türkiye’de satmış olduğunuz fiyatlar ve komisyonlarda bir değişiklik olmadan Kolay İhracat modelinde satış yapmaya devam edeceksiniz.

 

Kolay İhracat yapabilmek için belli bir kriter var mı?

– Hepsiburada’da bir mağaza sahibi olmanız ve ürünlerinizin satışa açık olması yeterli. 30 desinin üzerinde olan ürünlerinizin ve uçak kargo yapılacağından ötürü yanıcı, patlayıcı, içinde pil ve bataryası olan ürünlerinizin yurtdışına satışı yapılamayacaktır.

 

İhracat yapabilmek için ilgili oda ve kurumlardan izin ya da belge almama gerek var mı?

– Herhangi bir belge ya da izne ihtiyacınız bulunmamaktadır. Hepsiburada’da mağazanızın olması ve ürünlerinizin satışa hazır olması yeterlidir.

 

Sattığımız ürünlerin ihraç edilebilmesi için menşei önemli mi? Yerli üretim olma zorunluluğu var mı?

– Yerli üretim olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Hem yerli hem de yabancı üretim ürünlerinizi satabilirsiniz.

 

Hangi ürünlerin yurt dışına satışı yapılamayacaktır?

– 30 desi ve üzeri hiçbir ürünün satışı yurtdışına yapılamayacaktır. Uçak kargo ile gönderim yapılacağı için; yanıcı, patlayıcı, içinde pil ve bataryası olan hiçbir ürün yurt dışına satılamayacaktır.

 

Yurtdışı satışlarına hemen başlamak için ne yapabilirim?

– Ürün açıklamalarınızın yabancı dillerdeki çevirileri mevcut ise, ürünleriniz hedef pazarlarda öncelikli olarak sergilenmeye ve satılmaya başlanacaktır. Şayet yok ise, bu tercüme işlemi Hepsiburada tarafından pazar ve satış raporları doğrultusunda önceliklendirilecek, belli bir zaman taahhütü olmadan yapılacaktır.

 

Ürünlerin çevirilerini yapmamız yeterli olacak mı?

– Evet, ürün isim ve açıklamalarının çevirilerini sizinle paylaşacağımız excel formatını dikkate alarak yapmanız ve bu formatta bize iletmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca çeviri işlemlerini tamamlayıp bize ilettiğiniz takdirde, ürünleriniz hedef pazarlarda öncelikli olarak listelenecek ve pazarlama faaliyetlerinden öncelikli olarak faydalanacaktır.

 

Elimde ürün açıklamalarının çevirileri mevcut size nasıl iletebilirim?

– Sizinle paylaşacağımız excel formatına sağdık kalarak çevirilerinizi bize iletebileceksiniz. Hangi kanallarla iletebileceğinizi ayrıca duyuruyor olacağız.

 

Ürünlerini kendisi imal edenler de ihracat yapabilirler mi?

– Elbette yapabilirler. 30 desinin üzerinde olan ürünlerinizin ve uçak kargo yapılacağından ötürü yanıcı, patlayıcı, içinde pil ve bataryası olan ürünlerinizin yurtdışına satışı yapılamayacaktır.

 

Yurtdışı siparişleri için ayrı bir yönetim paneli olacak mı?

– Aynı paneli kullanacaksınız. Yurtdışı siparişleri Hepsiburada tarafından sipariş olarak geçilecek ve siparişteki ürünlerinizi Hepsiburada deposuna Hepsiburada ya fatura keserek göndermeniz istenecek. Bunun dışında özel bir işlem yapmanız gerekmeyecek.

 

Yurtdışındaki satışlarımızı artırmak için bir pazarlama faaliyeti yapacak mıyız?

– Hedef pazarlardaki tüm pazarlama faaliyetleri Hepsiburada tarafından yapılacaktır. İş ortaklarımızın satışlarını artırabilmesi için operasyon kalitelerini yüksek tutmaları ve ilgili yönetici arkadaşlarımız talep ettiklerinde kampanya önerilerinde bulunmaları yeterli olacaktır.

 

Hedef pazarlar hangileridir?

– Öncelikli olarak Rusya, Ukrayna, Arap Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler olacaktır. Bunun yanında Avrupada dahil tüm ülkelerden sipariş alabildiğimiz altyapımız hazırdır.

 

Diğer ülkelerde hangi marka ile satış yapılacak?

– Tüm hedef pazarlarda Yerli ve Milli markamız “Hepsiburada” ile satış yapılacaktır.

 

İhracat Anı – Operasyon

 

Kolay İhracat ile ürünlerimi toplu mu satmam gerekli yoksa şuan olduğu gibi tek tek satabilir miyim?

– Kolay İhracat ile ürünlerin son kullanıcılara perakende olarak satılması hedeflenmektedir.

 

Yurtdışına kargolama ve iade işlemleri nasıl olacak?

– Kolay İhracat Modeli ile kargolama ve iade gibi tüm süreçler Hepsiburada tarafından üstlenilecektir. Ürünleriniz hedef pazarlarda satıldıkça, Hepsiburada bu ürünleri tıpkı bir müşteri gibi sizden satın alacak, siz ürünleri Gebze depomuza göndermek üzere kargoya vereceksiniz. Operasyon merkezimizde bu ürünlerin paketleri açılarak kalite kontrol işlemleri gerçekleşecek, aynı siparişte birden satıcının ürünleri var ise birlikte konsolide edilerek tekrar paketlenecek ve gümrükleme işlemleri yapılarak ilgili ülkeye sevk edilmesi için kargo şirketine teslim edilecektir.

Siz ürünlerinizi sorunsuz bir şekilde Hepsiburada deposuna ulaştırdıktan sonraki tüm gerekli işlemler Hepsiburadatarafından yapılacak, iade ya da ilgili ülkeye giderken hasar görme gibi tüm sorunlar Hepsiburada tarafından üstlenilecektir.

 

Ürünlerin yurtdışına satışındaki vergi ve yükümlülükler nasıl olacak?

– Yurtdışına satılan ürünlerde, siz ürünlerinizi Hepsiburada deposuna sorunsuz bir şekilde ilettikten sonra tüm vergi vb. yükümlülükler Hepsiburada tarafından yerine getirilecektir. Ürünün kargolanması, kargoda hasar görmesi, ücret tahsilatı, müşteri hizmetleri, iade talepleri gibi tüm yükümlülükler size yansıtılmadan Hepsiburada tarafınfan yerine getirilecektir.

 

El yapımı ve barkodsuz olan ürünleri yurtdışına satabilecek miyiz?

– Türkiye’de satabildiğiniz gibi yurtdışına da satabileceksiniz.

 

Hacimli ürünlerimizi yurtdışına satarken kargo anlaşmalarımız olacak mı?

– 30 desi ve üzeri olan ürünlerin yurtdışına satışını yapamayacağız.

 

Kolay İhracat modelinde fulfillment hizmeti verecek misiniz?

– Şuan için fulfillment hizmeti vermeyi planlamamaktayız. Ancak belli bir satış hacmine ulaşan ürünlerinizi, ilgili kategori yöneticileri ile görüşerek, konsiye olarak Hepsiburada’nın deposuna verebilirsiniz.

 

Ödemelerimizi kimden alacağız, döviz hesabına ihtiyacımız olacak mı?

– Yurtdışına satılan ürünleri Hepsiburada ihraç etmek üzere sizden satın alacağı için, ödemelerinizi her zaman olduğu gibi Hepsiburada’dan ve TL olarak alacaksınız. Döviz hesabı açtırmanıza gerek yoktur. Bu sayede kur riski de almayacaksınız.

 

Satışlar hangi para birimi ile gerçekleşecek?

– Her ülkenin yerel para birimi ile.

 

Hedef pazarlarda hangi ürün ve ürün gruplarının satıldığı, rekabet koşullarının ne olduğu gibi pazar araştırmalarını bizim ile paylaşacak mısınız?

– Evet, ilgili kategorilerin yurtdışı satışlarından sorumlu arkadaşlarımız dönem dönem bu bilgileri iş ortaklarımız ile paylaşacaklardır.

 

Ülke seçebilecek miyiz? Ülkeye göre fiyat belirleyebilecek miyim?

– Tüm ürünlerin hedef pazarlara göre seçilme ve fiyatlandırılma işlemleri o ülkenin pazar bilgisine sahip Hepsiburadaekipleri tarafından yapılacaktır. İş ortaklarının ayrıca bir çalışma yapmasına gerek yoktur.

 

İhracat Sonrası – Bitiminde

 

Ödemeler kaç gün sonra yapılacak?

– Yurtiçine satış yaptığınızda ödemelerinizi kaç gün vade ile alıyorsanız, yurtdışına satış yaptığınızda da aynı vadede alacaksınız.

 

Yurtdışı satışları sonrasında müşteriler ile hangi dilde iletişim kurmamız gerekmektedir?

– Tüm yurtdışı satışları sonrası gerekli olan müşteri hizmetleri desteği Hepsiburada tarafından ilgili dil ile verilecektir. Gerekli durumlarda Türkiye’de olduğu gibi Hepsiburada sizinle iletişime geçecektir.

 

Yurtdışı satışlarımı nasıl artırabilirim?

– Yurtdışı siparişlerinizi hızlı ve özenli bir şekilde Hepsiburada deposuna göndermeniz satışlarınızı artırabilmeniz için en önemli adımdır. Bu adımı başarı ile yerine getiren firmalarımız ile yurtdışı satışlarından sorumlu kategori yöneticilerimiz iletişime geçerek özel pazarlama aktiviteleri ve kampanyalar planlayacaklardır.

 

Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü faydaları Kolay İhracat’ta geçerli midir?
– Evet, program avantajlarından size tanınan süre ve ciro limitleri dahilinde yararlanabilirsiniz. Program ciro limitiniz hem yurt içi ve yurt dışı satışlarınızın toplamı baz alınarak hesaplanır.

 

Girişimci Kadınlara Tekonoloji Gücü reklam, banner ve kargo bedava hakları yurt dışı mecralarda da geçerli midir?
– Evet, program avantajlarından size tanınan süre ve ciro limitleri dahilinde yararlanabilirsiniz.

Konu ile ilgili sorularınızı Satıcı Desteği Talep Formu üzerinden “E- İhracat Hakkında Bilgi Almak İstiyorum” talep başlığını seçerek oluşturabilirsiniz.

 

Saygılarımızla,


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.