E-Ticaret’te Sık Yapılan Hatalar

Günümüzde e-ticaret kullanımı hızla yaygınlaşmıştır. Müşteri potansiyelini arttırabilmek ve geniş kitlelere hitap edebilmek için e ticaret tercih edilir. Doğru stratejilerle yönetilen e ticaret siteleri başarılı olarak satış hacmini genişletebilir.  Ancak bazı e ticarette sıklıkla yapılan hatalar nedeniyle beklenti karşılanmayabilir.

E-ticaret sitelerinde ürün paylaşımı yapılırken öncelikle satış takibi yapılmalıdır. Piyasada yer alan benzer ürünlerin fiyatları kontrol edilerek rakip firmalar analiz edilmelidir. Yüksek fiyat politikası satın alım gücünü düşüren önemli bir etkendir. Ürünlerin fiyatları piyasaya göre ayarlanarak satışa sunulmalıdır.  Fiyat politikası belirlenirken şirketin gelir gider tablosu hazırlanmalıdır. Hesaba katılmayan giderler maliyetin karşılanmaması durumuna sebebiyet verebilir. Kar oranı değerlendirilmeli ve oluşabilecek masraflara karşı önlem alınmalıdır.

Müşterilerin taleplerine karşılık vererek memnuniyet seviyesini yüksek tutmak e ticaret sitelerinde önemlidir. Ürün stokları güncel tutulmalı takibi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle kampanyalı ürünlerde ürünlerin yeterli sayıda olmasına dikkat edilmelidir. 

Müşteri sadakatini kazanmak istikrarlı satış potansiyelini yakalamak adına etkili bir unsurdur. E ticaret siteleri güvenilir ve şeffaf bir politika izlemelidir. Öncelikle satılan ürünleri faturası mutlaka bulunmalıdır. Faturasız ürün satmak durumunda cezai yükümlülükler söz konusu olur. E fatura sistemi e ticaret sitesinde mutlaka bulunmalıdır.

E ticaret sitesinin popülaritesini arttırmak için mümkün olduğunca fazla kanalda yer almak gerekiyor. Sosyal medya hesaplarında mutlaka reklam yapılmalı ürünler hakkında olumlu yorumların yer aldığı bir platform hazırlanmalıdır.  Bilinirliği arttırmak geniş kitlelere hizmet vermek adına önemli bir adımdır.

Piyasayı takip ederek güncel ve dikkat çeken ürünlerin satılması gereklidir. Moda her yıl değişerek kişilerin taleplerini de etkiler. Bir önceki yıl trend olan bir ürün bir sonra ki yılda rağbet görmeyebilir. Yeni ürünler değerlendirilerek satışa sunulmalıdır.

E-ticaret sitelerinde yer alan ürünler açıklayıcı bir dille paylaşılarak zengin görsel içerikler eklenmelidir. Detaylı bilgilerin yer almadığı ürünler soru işareti oluşturabilir. Satın alma sürecinde müşteri ürünler ilgili her detayı öğrenmek ister.  Özellikle ürün fotoğrafı, fiyat bilgisi ve ödeme seçenekleri net bir şekilde paylaşılmalıdır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.