E-Ticaret Satışlarınızı Arttırmak İçin İpuçları

E-ticaret siteniz yeni olabilir ya da uzun yıllardır bu işi yaparak hayatınızı idame ettiriyor da olabilirsiniz ancak e-ticaret satışlarınızı arttırmak için ipuçlarına her daim ihtiyacınız olacaktır. Öyle ki bazen küçük olarak gördüğünüz veya görmezden geldiğiniz durumlar sizler için çok büyük kayıplara sebep olabilir. Her yıl binlerce mağaza satış yapamama nedeniyle kapanmaktadır. Birçok mağazada küçülmeye doğru gidiyor. Buna rağmen yeni açılan mağaza ve e-ticaret sitesi sayısı her gün binlerce artıyor. Bu büyük piyasada sizlerin de yer alıp tutunabilmesi için ufak ama etkili ve güçlü detaylara hakim olmalısınız. Öyle ki bu detayların toplamında sizlerin büyük bir açığı olduğunu bile farkedebilirsiniz. İşte e-ticaret satışlarınızı arttırmak için ipuçları;

  • Mevcut Hedef Kitle

Günümüz e-ticaret sitelerinde en çok rastladığımız hatalardan birisi. İşletmeler küçülmeye doğru gitmeye başlayınca hemen yeni müşteri arayışlarına girerler. Oysa ki sizlerin yeni müşterileri bulabilmek için harcadığınız çabayı kendi mevcut müşterilerinize harcamanız ve onları kazanabilmek adına yapacaklarınız satışlarınızı doğrudan arttıracaktır. Her zaman yeni müşteriler daha cazip gelse de elinizde bulunan mevcut müşterileriniz, sizin için sadık müşterilerdir. Öyle ki yeni müşterilere göre sadık müşteriler sürekliliği olan bir satış süreci sağlar. Sitenizde dolaşan müşterilerinizin satış işlemine dönüşüm oranları yeni müşterilere göre çok çok daha fazladır. Bunu kesinlikle unutmayın.

  • Sitenizin Güvenilir bir E-Ticaret Sitesi olduğunu gösteren simgeler ekleyin.

İnsanlar internetten alışveriş devrine henüz yeni yeni alışmışken, birçok dolandırıcılık ve kredi kartı soygunları fazlasıyla gündeme gelmektedir. Bu durumda da sizlerin yapabileceği en güvenilir ve gösterime uygun olacak, güvenlik yazılım firmaları ile anlaşarak onların simgelerini sitenize ekleyin. Elbette ki sadece simgelerini kullanmayın bu güvenlik yazılımlarını sitenize entegre ederek daha güvenilir hale getirin. Siber saldırılar hiç beklemediğiniz anda karşınıza çıkabilir, dikkatli olun.

  • Video tanıtımlarını mutlaka kullanın.

Günümüzdeki kullanıcı ve tüketicilerin sitelerde en çok görmekten hoşnut olduğu şeydir, videolar. Sitenizin içeriğinde videoların olması demek kullanıcının ya da tüketicinin siteniz içerisinde daha çok vakit geçirmesi demektir. Bu durumun iki türlü çok büyük avantajı vardır. Hem SEO açısından oldukça güç elde edersiniz, hem de kullanıcılar site içerisinde daha fazla kaldıkları için dönüşüm oranını arttırmış olursunuz.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.