6 Büyük Pazaryerini Kısaca Tanıyalım

Alışveriş; insanların ihtiyaçlarını karşılamaları ve yaşamlarını devam ettirmeleri için giriştikleri bir faaliyettir. Bu faaliyet zaman içinde büyük değişim ve dönüşüm göstermiştir. Nitekim internetin insan hayatında gittikçe önemli bir yer kazanması e-ticaret sitelerinin kuruluşunu ve internet üzerinden alışverişi de oldukça yaygınlaştırmıştır. Bu anlamda dünyada başlayan e-ticaret furyası ülkemizde de yaygın bir şekilde tercih edilmiştir. Türkiye’de e-ticaret dendiğinde son yıllarda akla gelen 3 büyük web platformu bulunur. Bunlar hem sağladıkları kaliteli hizmet hem de alıcılar açısından sundukları güvenle e-ticaret sektörünün en bilindik değerleri olarak karşımıza çıkar. Bu yazımızda 3 büyük pazaryeri olan gittigidiyor, n11 ve hepsiburada’yı daha yakından inceleme şansı bulabileceksiniz.

Gittigidiyor

2001 yılında e-ticaret alanında yepyeni bir atılım yapmak isteyen 3 girişimcinin kurduğu gittigidiyor; alıcı ve satıcıları bir araya getirerek güvenilir bir alışveriş platformu oluşturma amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu gün itibariyle güvenilir satış ilkesini temel amacı olarak kabul eden gittigidiyor, oluşturduğu sıfır risk sistemi sayesinde geride kalan 18 yılda 13 milyonu aşkın satış ile başarısını göstermiştir. Kurulduktan kısa bir süre sonra başarı yakalayan ve ulusal çapta adını duyuran bu platform eBay tarafından satın alınmıştır. Bu yönüyle gittigidiyor başarısının yanında güvenilirliği ile de ön plana çıkmıştır. Hale Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden biri olan gittigidiyor; sayısız ürün çeşidi ile her ihtiyacınıza cevap verecek bir platform olma özelliği taşır.

N11

e-ticaret alanında genç ama başarısı ile oldukça güvenilir bir platform olan n11; Türkiye ve Güney Kore ortaklı bir şekilde 2013 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıl olan 2013’te uluslararası alanda ödül kazanmayı başaran n11; 100 binden fazla mağazası ve sayısız ürünü ile alıcı – satıcı arasındaki ilişkinin başarı ile kurulmasına katkı sağlamıştır. Adını Kore’deki 11st.co.kr’den alan n11; hem alıcılara sunduğu başarılı ve güvenilir hizmet hem de başarısı ile Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinde bir tanesi olmayı başarıştır.

Hepsiburada

1998 yılında kurulan Hepsiburada; Türkiye’nin en eski e-ticaret platformlarından bir tanesi olması ile bilinir. Hizmet sunduğu yaklaşık 21 yılda çeşitli ulusal ödüllere layık görülen Hepsiburada hem yurtiçine hem de yurtdışına hizmet sunabilmesi sayesinde alıcılar için büyük avantajlar sunar. Binlerce satıcının ürünlerini satışa sunabildiği bu platformda hem güvenilir alışveriş yapabilir hem de uygun fiyatlı alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Trendyol

Trendyol; 2010 yılında başta moda ürünleri olmak üzere alıcı ihtiyaçlarına cevap verece pek çok ürünün satışı amacıyla kurulmuştur. Dünya çapında nam salmış pek çok markanın ürünlerini alıcılarla buluşturan Trendyol’da tıpkı diğer e-ticaret platformlarında olduğu gibi binlerce satıcı bulunur. Yaklaşık 9 yıllık bir geçmişi bulunan Trendyol, ülkemizde en sık tercih edilen platformlardan biri olmasının yanında ürün çeşitliliği ile de ön plana çıkar.

Amazon

Amazon, 1994 yılında günümüzde dünyanın en zenginlerinde bir tanesi olan Jeff Bezos tarafından kitap satışı yapma amacıyla kurulmuştur. E-ticaret dendiğinde akla ilk gelen girişim olan Amazon 25 yılda kitapla başlayan macerasında bugün her çeşit ürünü kullanıcılara buluşturmayı başarır. Alıcı ve satıcı arasında kurduğu muhteşem köprü ile kurucusunu dünyanın en büyük zenginlerinden biri haline getiren Amazon; alıcı ve satıcıların da büyük avantajlar elde etmesine katkı sağlar. 2018 yılının Eylül ayında Türkiye’de şubesi açılan ve dünya çapında pek çok şubesi bulunan Amazon; internet alışverişlerinin en hesaplı ve güvenilir platformlarından bir tanesidir.

Epttavm

Ülkemizin en eski kuruluşlarından bir tanesi olan PTT’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği bir atılım olan epttavm; güvenli ve uygun fiyatlı alışverişin adresi olma amacıyla yola çıkmıştır. Ülkemizin önemli bir değeri olan PTT’nin e-ticaret alanında başarı göstermesi ve alıcılarla satıcılar arasında güvenli bir ilişki kurulması hedefini taşıyan epttavm 51 tedarikçi firma ile başladığı yola her geçen gün satıcı sayısını arttırmıştır. Uzun vadede yurtdışı satışları hedefi de güden epttavm ülkemizde genç ama dinamik bir e-ticaret platformu olarak kabul edilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.